Oog voor Omgeving

Alles wat ze wil is een beetje respect!

Zondag stappen we meteen een tijdmachine in. De tijdmachine vertrekt om 12.00 uur en komt om 13.00 uur weer keurig op tijd aan bij Radio Duivenstraat. Het voordeel is dat je tijdens de reis mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek kunt luisteren en dat in de 181e Oor voor Omgeving.

Jean-Michel Jarre bestuurt de tijdmachine. Het is wel een splinternieuwe uit Parijs. Uitgebracht op 8 september van dit jaar. Hij heeft zelfs de prachtige Laserharp meegenomen. Ray LaMontagne reist gezellig mee. Hij is er zo van onder de indruk, dat hij alleen maar Ojai roept vanaf zijn album Supernova. Erasure heeft veel respect hoe de reis tot dusver verloopt, daarom heeft de band ook een apart jasje aangetrokken.

Duifje Max vliegt zelf wel mijn studio in. Hij krijgt van studiobewaker Gertjan alle ruimte, zodat George Michael samen met Aretha Franklin hun zangkunsten kunnen laten horen aan jou. Max heeft in ieder geval er voor gezorgd dat I Knew You Were Waiting de 12 inch van de week is geworden.

Stromae vindt de vangst van Max zo formidabel, dat hij ook maar een speciaal jasje mee heeft genomen.

Hondje Breezer maakt mij en jou hopelijk ook heel erg blij. Hij vond een concertkaartje in Los Angeles uit 1994. Het is echt heel mooi dat Prince weer eens mee doet in mijn Oortje. Prince speelt tijdens dit concert een heerlijk rauwe Peach. Breezer vond dit optreden zo gaaf, dat hij dit absoluut ook an jou wil laten horen.

Prince kwam al in 1986 met Kiss, maar Editors hebben op 10 augustus 2022 er ook eentje uitgebracht. Uiteraard in hun eigen stijl en eigen compositie, maar ik vond het wel geinig om deze plaat na het optreden van Prince te gaan draaien. Een gewoon geinig bruggetje.

Het verzoekhoekje is ook weer een heerlijke. Duran Duran met All She Want Is. Een apart, gek en bijzonder jasje geïmporteerd uit de USA. De remix is echt om te snoepen. Wat zo leuk is dat je er ruim 7 minuten op kan dansen.

Ik sluit af met 2 platen van 2 verschillende Nederlandse artiesten. Amber Arcades met Just Like Me en Roosbeef met Mathilde. Twee indrukwekkende platen om deze tijdreis weer op tijd aan te komen voor de klok van 13.00 uur.

Dit 181e uurtje gaat je absoluut niet vervelen. Tien platen in gewone en aparte jasjes. Leg je oor maar bij de radio in een willekeurige omgeving, dan mis je niks van deze bijzondere reis door de tijd.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wel wat moe, maar toch komt hij vanavond met dezelfde concertregistratie die hij me vanmiddag bracht als 6e plaat. Meestal brengt hij mij op de zondagavond de studioversie, maar die kon hij niet vinden. Je hoorde vanmiddag Don’t Cry For Me Argentina van Tina Arena. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 13 Oct 2024 om 20:08

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!