Oog voor Omgeving

Bluegrass, rock, pop, new wave en nog meer allemaal in 1 uurtje

Nu is mijn muziekverzameling lekker groot. Heel veel genres tref je wel in mijn platenkasten aan. Hoe mooi is het nou dat ik in deze podcast meerdere genres laat horen

 

Het begint meteen lekker. Op 25 mei was het Drents Liedjes Festival op de TV te zien. Dréents Grøs werd derde die avond en eigenlijk verdienden ze de 1e plaats, want dit liedje was toch de allerleukste. De zaal was al in slaap gevallen na 9 liedjes en toen Dréents Grøs als 10e hun liedje liet horen, was het meteen swingen. Hoe mooi is het nou dat ik dit liedje nu ook aan jou laat horen. Pure Bluegrass.

 

Bronski Beat was in 1984 te gast in de BBC studio en daar hebben ze een hele bijzondere opname gemaakt van een hele goeie plaat. Wel zo toepasselijk in deze tijd. Niemand wil toch nog oorlog op deze wereld. Pink Floyd is het hier mee eens en adviseert om meteen weg te rennen als het te gevaarlijk wordt.

 

Duifje Max heeft een hele bijzondere 12 inch van de week. Het origineel is uit 1987 en de 12 inch is onlangs verschenen en dus kun je genieten van Black op een verrassende manier. Wat kan het leven dan toch mooi zijn.

 

We gaan daarna vrolijk verder met een splinternieuwe versie van een plaat uit weleer. Blondie kwam er al in 1978 mee, maar de remix is nog maar net een paar maandjes oud.

 

Hondje Breezer is heel blij. Een rustige plaat, dus hij kan er ook eens lekker bij gaan liggen, maar het concertkaartje is wel heel oud. 39 jaar om precies te zijn. Het is van Wham en je kunt meteen horen dat George Michael prachtig live kan zingen. Daarom geniet hondje Breezer ook gewoon met je mee.

 

Ik kreeg ook een verzoekje binnen om een hele mooie 12 inch te gaan draaien van Enjoy the Silence, uiteraard van Depeche Mode. Ik was al een tijdje deze plaat kwijt, maar gelukkig stond het nog keurig in mijn platenkast. Zo kan het verzoekje toch nog worden gedraaid.

 

Na dit verzoekje komt er een verrassende plaat van Simple Minds voorbij en ik sluit af met een plaat die heel vaak op de dansschool werd gedraaid waar ik 10 jaar vele uurtjes op de dansvloer te vinden was. Een Quickstep om precies te zijn.

 

Een lijstje om je vingers bij af te likken en waar je absoluut niet stil kan blijven zitten.

 

1: Dréents Grøs -De ballade van Teunis Wiet.

2: Bronski Beat - No more war, Demo BBC studio 1984.

3: Pink Floyd - Run like hell, No Crowd Extended version.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Black - It's a wonderful life, New Remix 2023.

5: Blondie - Heart of Glass, Moreno Remix 2023.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Wham - Careless Whisper, Live 1984.

7: The Famous Unknowns - Trans Am.

8: Verzoekhoekje: Depeche Mode - Enjoy the Silence, Hands and Feed mix.

9: Simple Minds - Blood Type.

10: Culture Club - Karma Chameleon.

 

Leuk hè. Hihi. Wil je dit niet missen, kruip dan met je oor bij de speakers in een willekeurige omgeving, dan hoor je deze mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 26, 2 juli 2023, aflevering 113 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 02 Jul 2023 om 13:46