Oog voor Omgeving

De muziek straalt een verbindende energie uit

In deze podcast wordt het gezellig. Ook deze zondag, want mijn 173e Oor voor Omgeving heeft een feestelijk tintje.

Jean-Michel Jarre was gisteren jarig. Daarom begin ik deze keer met Zaho De Sagazan. Zij zong mee in het concert wat Jean-Michel gaf in La Rochelle op 14 juli. Alleen dit keer hoor je werk van Zaho zelf. De plaat die ik laat horen is uit 2023 en staat op het album La symphonie des éclairs. Echt een verrassendeg zangeres. Vervolgens neemt Boudewijn de Groot het stokje over met een hele maffe plaat. Het gaat om een begrafenis, maar het verhaal is bijna een mopje. Na dit festijn komt The National je oortjes blij maken met een remix van het nummer I Need My Girl en dit jasje zit heerlijk.

Duifje Max haalt weer een limited edition uit mijn platenkast. Het is er eentje van Alison Moyet met A Guy Like You. Max is trots dat hij dit keer weer eens voor een exclusieve 12 inch van de week heeft gekozen. Laat je daarom maar mooi verrassen.

Op 4 december 1980 stopte Led Zeppelin, maar de zanger ging lekker verder. Robert Plant komt daarom nu ook met een mooi en lekker zittend jasje van het nummer Heaven Knows. Deze plaat is uitgebracht in 1988 en het jasje heeft de naam Tim Palmer Remix gekregen.

Hondje Breezer is er uiteraard ook. Dit keer is Jean-Michel Jarre zelf aan de beurt. Hij is niet voor niks mijn grote synthesizerheld en omdat hij 1 dag voor deze aflevering jarig was, laat ik een concertregistratie horen van het concert dat hij gaf op 14 juli in La Rochelle. Je gaat een prachtige uitvoering horen van Oxygene II. Breezer is blij met dit bijzonder concertkaartje. Hij komt kwispelend en rennend mijn studio binnen.

Voordat ik het verzoekje laat horen komt eerst nog even Willard Grant Conspiracy langs met het wonderschone Archy's Lullaby. Zo gaan we vloeiend over naar het Verzoekhoekje. Dit keer is ABBA weer eens aan de beurt. Deze plaat zou eerst Turn Me On genoemd worden, maar het is uiteindelijk SOS geworden. Het origineel is uit 1975 en de remix duur ook lekker lang. SOS is sowieso een krachtige plaat en dit jasje zit heerlijk en het heet Offer Nissim Remix en is gemixt door DJ Houseman.

De 2 heren van Orchestral Manoeuvres in the Dark komen ook even vertellen dat kunst gewoon kunst kan zijn en Julia Holter, de 2e artiest van deze aflevering die met Jean-Michel Jarre heeft samengewerkt, komt met het bijzondere Feel You. Julia heeft in 2016 nog gezongen op het album Electronica 2 van Jean-Michel, maar de plaat die je nu gaat horen staat op haar eigen album Have You In My Wilderness uit 2015. De plaat die ik aan je laat horen staat op een CD-promo single. Echt wel uniek.

Duik met mij samen de wereld in van mooie, leuke, interessante en bijzondere platen. Mis het absoluut niet en leg daarom je oor maar bij je speakers in een willekeurige omgeving.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 34, 25 augustus 2024, aflevering 173 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 25 Aug 2024 om 13:28