Oog voor Omgeving

Een aflevering met een klassiek tintje

In deze podcast hoor je weer zeer bijzonder mooie muziek in speciale jasjes. Dit alles in mijn 120e aflevering van Oor voor Omgeving.

 

Het begin is gelijk raak. Een plaat dat 51 jaar oud is, heeft vorig jaar, toen het 50 jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht, een splinternieuw jasje gekregen. Die ga je zometeen als eerste plaat horen in dit Oortje. Het uurtje begint tenminste met een heerlijke Jive.

 

Jean-Michel Jarre wordt aanstaande donderdag alweer 75 jaar. Ik als rasechte fan, kan het daarom niet maken, om niks van hem te gaan draaien. Het leuke is, dat ik Aerologie ga draaien afkomstig van het bijzondere album Aero. De albumversie blijft toch wel het mooiste jasje.

 

De 3e plaat is eigenlijk wel een beetje vreemd. Niet zozeer qua plaat zelf, maar het is een verzoekje. Normaliter is het verzoekje op plaat 8 te vinden, maar omdat mijn vrouw Anne gisteren jarig was, vind ik het gewoon leuk om haar te verrassen met een plaat van Fink. Ok. Wel in een aparte uitvoering natuurlijk. ;)

 

Duifje Max schudt de boel dan even goed wakker. Een hele leuke 12 inch van de week. Dit keer van George Michael, geen ballad deze keer, maar een plaat om lekker op te gaan dansen. Laat je maar verrassen door Max.

 

Het rondstruinen in platenzaken was altijd al mijn grote hobby. Daardoor is mijn platenverzameling ook lekker groot geworden. In 1991 kwam ik een Franse zanger tegen met een hele speciale stem. Alain Bashung. Daarom vind ik het leuk om wat van hem te gaan draaien. Ik kwam namelijk de CD spontaan tegen in de platenzaak in Groningen en na het beluisteren, nam ik het meteen mee. Gewoon lekkere muziek.

 

Hondje Breezer heeft echt wel een zeer apart concertkaartje gevonden. Ik zou er naar toe op 9 juni 2020, maar dit concert ging helaas niet door vanwege Corona, maar Breezer heeft een mooie opname gevonden vanuit Carré Amsterdam. Lavinia Meijer en Philip Glass. Prachtig en toch wel een beetje klassiek in een modern jasje. Laat je maar verwennen door Breezer.

 

Dan gooit Level 42 er weer lekker de bas in dit uurtje en zo komen we dan bij het officiële verzoekhoekje uit. Er werd gevraagd om een remix van Depeche Mode met het nummer A Pain That I'm Used To. Die heb ik uiteraard in mijn eigen verzameling gevonden en die ga je daarom ook horen.

 

Dan sluiten Jimmy Somervile en Stromae deze 120e aflevering af met elk een heerlijk dansbare plaat.

 

Laat je maar gewoon deze 10 platen op je afkomen.

 

1: Les Humphries Singers - Mexico, 50th Anniversary version 2022.

2: Jean-Michel Jarre - Aerologie, Album version.

3: Fink - Pilgrim, Long version.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: George Michael - Hard Day.

5: Alain Bashung - Les Grands Voyageurs.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Lavinia Meijer & Philip Glass - Metamorphoses, Carré Amsterdam 2018.

7: Level 42 - Weave your Spell, Extended version.

8: Verzoekhoekje: Depeche Mode - A Pain That I'm Used To, Jacques Lu Cont Remix.

9: Jimmy Somerville - Read my lips.

10: Stromae - Ave Cesaria 1.

 

Een feestelijk, apart, leuk, bijzonder en interssant uurtje dacht ik zo. Wil je het niet missen, leg dan je oor bij je speakers in welke omgeving dan ook, dan weet je zeker dat je met een knettergoed humeur je dag kan gaan vervolgen.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 33, 20 augustus 2023, aflevering 120 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 20 Aug 2023 om 14:37