Oog voor Omgeving

Een aflevering om even bij stil te staan

In deze Podcast wordt het genieten. Dan begint mijn nieuwe aflevering van Oor voor Omgeving, met een spectaculair nieuw intro. De eerste plaat is meteen raak want het heeft een zeer aanstekelijk ritme, zodat je dit uurtje enthousiast begint.

Ik sta ook even stil bij het overlijden van Maxi Jazz, de rapper van Faithless die op 24 december overleed. Een heerlijk nummer om toch even bij zijn gemis stil te staan.

Duifje Max gaat je verrassen met een plaat van Hall & Oates. Het was voor Max wel even zoeken naar de 12 inch van de week, vanwege ik meerdere 12 inches heb van deze leuke plaat. Het is hem uiteraard gelukt om op tijd me deze leuke remix te geven, zodat ik het aan jou kan laten horen.

Hondje Breezer heeft het helemaal mooi voor elkaar. Hij snuffelde wat rond bij Ahoy Rotterdam en vond een concertkaartje dat door Simple Minds is achter gelaten. De registratie van dit nummer duurt lekker lang, iets van 10 minuten.

Jeff Wayne heeft in 1978 een prachtig album uitgebracht. The Musical version of The War Of The Worlds. Maar ik laat je een prachtige remix horen van het nummer Brave New World. Deze remix is zodanig in elkaar gezet, dat het origineel nog goed in stand is gebleven.

Dan komt er een verzoekje voorbij. Een plaat die je ook hebt gehoord in mijn MaxMix 2022. Uiteraard dan wel de volledige versie en dan ook nog een limited edition van de 12 inch 19.

Mocht je wat moeite hebben om de dag te beginnen en je hebt de gehele uitzending beluisterd, merk je dat het een genezende werking heeft, want door de muziek word je weer helemaal de oude. ;)

Nieuwsgierig geworden? Niet nodig hoor, kijk zelf maar naar dit lijstje.

1: Wee Pappa Girl Rappers - We rule.
2: Faithless - Don't leave.
3: Kraftwerk - Electric Café.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Hall & Oates - Out of Touch.
5: Massive Attack - Unfinished Sympathy.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Simple Minds - Waterfront, Live at Ahoy Rotterdam 1985.
7: Jeff Wayne - Brave New World, Instrumental remix.
8: Verzoekhoekje: Paul Hardcastle - 19, Destruction mix.
9: Kensington - Done with it.
10: Aurora - Cure for me.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 2, 15 januari 2023, aflevering 89 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21 Mar 2023 om 13:24