Oog voor Omgeving

Een gekke lange reis naar je Mama

Een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje ga je in deze podcast voor de 177e keer horen in mijn Oor voor Omgeving.

 

Meteen in het begin zou je kunnen denken dat er een alarm afgaat, maar het blijkt Ruelle te zijn met haar Madness. Ik heb haar via Spotify ontdekt, daarom kocht ik maar meteen het gehele album, waarop dit nummer staat. De tweede plaat die ik ga draaien heb ik ook nog maar net leren kennen. Het is van Röyksopp en Astrid S doet gezellig mee met deze Noorse band, om vervolgens vloeiend door te gaan met een hele bekende band, The Cure met hun bijzondere Just Like Heaven en dan ook nog in een heel speciaal jasje.

 

Duifje Max vliegt tollend mijn studio binnen. Studiobewaker Gertjan had het helemaal niet door, maar Max komt met een limited edition van You Spin Me Round Like A Record. De 12 inch van de week zorgt er dus even voor dat iedereen verrast raakt door dit alles.

 

Op 22 augustus 1983 kwam Genesis met het prachtige Mama. De versie die je in dit uurtje gaat horen staat op geel vinyl en is zeer beperkt leverbaar geweest. Dit jasje klinkt in ieder geval lekker mysterieus.

 

Hondje Breezer heeft werkelijk een onverwacht concertkaartje bij zich. Het is van de Franse band Air en ze speelde in 1998 het prachtige La Femme d'Argent en het is tijdens de tour Moon Safari opgenomen. Hierdoor komt de rust toch weer een beetje terug.

 

Level 42 kwam in 1989 met het album Level Best. Daarop staat ook het super aanstekelijke Take Care Of Yourself. Je hoort hiervan de Extended Version.

 

Het is altijd leuk om een verzoekje binnen te krijgen. In deze aflevering tref je als 8e plaat het Verzoekhoekje aan. Het gaat om Placebo. Op 19 maart 2001 kwam de band met een heerlijke plaat, Special K. Het staat op het album Black Market en wat je nu gaat horen is ook weer een apart jasje, de Timo Maas Remix.

 

Faithless bracht in de jaren 90 tot 2011 lekkere dansmuziek uit. Mijn verzameling mag ik wel compleet noemen, want meteen toen de band in 1995 begon, verzamelde ik alles wat van hun werd uitgebracht. Ik kom nu met Take The Long Way Home. Dit keer de Radio Edit. Vervolgens belanden we dan alweer bij de laatste plaat, verzorgd door Zaho De Sagazan met het fraaie Je rêve. Het is een vrij rustige plaat, maar het blijft vast en zeker goed in je hoofd zitten.

 

Ga gezellig met me mee om deze reis goed te beëindigen. De reis begint dus om 12.00 uur en we komen om 13.00 uur aan. Leg je oor bij je radio in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je niet verdwaald.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 38, 22 september 2024, aflevering 177 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 22 Sep 2024 om 13:39