Oog voor Omgeving

Een glimlach maakt de liefde helemaal compleet

Er hangt veel liefde in mijn 172e Oor voor Omgeving. Je hoort  in ieder geval 10 mooie, leuke, interessante en bijzondere platen voorbij komen.

Ik begin met een super bekende plaat. Dit keer geen apart jasje, maar gewoon de single uitvoering. Het is van June Lodge & Prince Mohammed. Een heerlijke reggae-plaat. Daarom neemt UB40 meteen het stokje maar over en deze plaat is speciaal voor mijn vrouw uitgezocht, want ze is morgen jarig. Na deze plaat kondig ik iets heel bijzonders aan. Op 8 september staat mijn Oortje helemaal in het teken van U2, daarom draai ik alvast iets van deze Ierse band om je een beetje warm te draaien.

Duifje Max brengt me een beetje in de war. Hij komt dit keer niet met een 12 inch, maar met een 7 inch. Alleen doordat het toch een extended version is dat op deze single staat, want het duurt iets van 8.30 minuten, is het toch de 12 inch van de week geworden. Stevie Wonder is dit keer de gelukkige. De groeven van deze single staan zo dicht op elkaar, dat het een wonder is dat de naald niet verspringt. Max is daarom blij dat het toch gaat lukken om Master Blaster Jammin' in zijn geheel te gaan draaien.

Van Morrison gaat onze oortjes weer blij maken. New Biography staat op het album Back To Top en is een mooi stukje muziek voordat Breezer me weer enthousiast gaat begroeten.

Hondje Breezer staat namelijk te popelen om mij het concertkaartje te geven. Het is van Editors met Karma Climb uit 2022. De band was in het weekend van 29 juni tot 2 juli 2023 tijdens het Rock Werchter Festival te bewonderen. Breezer heeft er voor gezorgd dat ik je dit optreden kan laten horen. Blij dat het hem gelukt is.

De Nederlandse band uit Haarlem, What Fun kwam in 1983 met een single dat de 3e plek in de Nederlandse Top 40 heeft behaald. Het gaat om The Right Side One. Hiervan hoor je de 12 inch versie. Lekkere reggae en goed passend in dit uurtje.

Farley Jackmaster Funk kwam in 1986 met een super aanstekelijke plaat. Hoe mooi is het nou dat ik hiervan een splinternieuwe 12 inch te pakken heb gekregen. Het is namelijk uitgebracht op 18 juli. Het gaat om het lekkere Love Can't Turn Around.

Veel artiesten zijn in de nacht het meest creatief om mooie liedjes te schrijven. Zo kwam Tunng in 2018 met het album Songs You Make At Night en het nummer Abop is het bewijs dat het de band het ook daadwerkelijk is gelukt.

Ik sluit deze keer af met een plaat dat ik via Tim Breman heb ontdekt. Het gaat om het album Tussen Stad En Platteland en ik laat het leuke liedje Stront In Mijn Kop horen. De muziek van Rosa Spruit is meteen in mijn muziekverzameling terecht gekomen. Dit dankzij Tim zijn Sjefke's Vinylschuur, wat elke zondag een uurtje voor mij wordt uitgezonden.

Het wordt dus een afwisselend uurtje. Mis het daarom niet. Leg je oor bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan ga je absoluut op een zomerse manier je dag verder vervolgen.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 33, 18 augustus 2024, aflevering 172 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 18 Aug 2024 om 13:37