Oog voor Omgeving

Een reis door de tijd


In deze podcast wordt het echt spannend. We gaan een reis maken door de tijd waar de muziek volop aanwezig is.  Dit in mijn  124e aflevering van Oor voor Omgeving.

Uiteraard begin ik met een Minimix van Ben Liebrand. Sly Fox, Art of Noise, Rock Steady Crew, MARSS en nog veel meer komen er in deze mix voorbij.

De tweede plaat is splinternieuw. Het is op 22 augustus verschenen en is van Orchestral Manoeuvres in the Dark. De 12 inch komt pas op 13 oktober uit en het album 27 oktober, maar je hoort Bauhaus Staircase in de officiële single-versie. Een prachtige plaat. Erasure neemt vloeiend het stokje over en brengt ons The Conman.

Duifje Max komt met een hele speciale 12 inch van de week. Sandra is de gelukkige. Maria Magdalena in een hele bijzondere remix dat nog maar net is uitgebracht. De plaat is zelf uit 1985. Ach, je gaat je verbazen hoe Max aan deze 12 inch is gekomen en hoe lekker die klinkt.

Dan komt er echt iets unieks voorbij. Een goeie vriend van mij heeft mee gedaan met een competitie waar je een hele bijzondere prijs kon winnen in 1997. Het ging er om wie de mooiste remix maakte van de single Oxygene 10 van Jean-Michel Jarre en als hij zou winnen, kwam zijn mix op de CD-single te staan. Hij won en daarom hoor je zijn Marcorporation Club Remix in deze aflevering.

Hondje Breezer kon het niet laten om weer eens een concertkaartje te scoren van Madonna. Het nummer en het optreden gaf in die tijd nogal flinke ophef. Waarom? Ja, dat hoor je meteen al bij de eerste klanken van deze live-opname uit 1990.

Muziek kan je ook flink emotioneel raken. Het bewijs krijg je via Willy Nelson samen met Sinéad O'Connor wel te horen. Het is een cover, maar het bezorgt je vast kippenvel.

Het verzoekje is echt perfect binnen gekomen. Madis kwam op 18 augustus met een nieuw album en ik draai hiervan de titeltrack. Het blijft gewoon lekkere muziek.

Fleetwood Mac gaat je vertellen dat de liefde ook best wel gevaarlijk kan zijn en dat bewijst Eurythmics met een knetter van een plaat en laat dit dan ook de laatste van dit uurtje zijn.

Ja, Echt een bijzondere tijdreis. Van oude platen naar splinternieuw. Leg je oor maar gewoon bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan ben ik gewoon je reisleider in dit uurtje.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 37, 17 september 2023, aflevering 124 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 17 Sep 2023 om 13:36