Oog voor Omgeving

het Oortje begint met een nieuwe uuropening waardoor de muziek nooit meer kan stoppen!

Een uurtje muziek waar je echt van kan gaan genieten bestaat echt. In de podcast van deze week is er weer zo eentje. Dan hoor je in mijn 179e Oortje de mooiste, leukste, interessantste en bijzonderste platen voorbij komen.

 

Het begin is meteen spectaculair. Ik heb namelijk een splinternieuwe uuropening. Door deze nieuwe opening, is het toch een beetje feest, daarom trakteer ik op een pizza. Gescoord bij onze Enge Buren. Haha. De pizza is in ieder geval heerlijk. Roxette komt ook langs. Niet om de pizza te gaan verorberen maar wel om een kijkje te gaan nemen. De band heeft wel een uniek jasje aangetrokken. Elbow is hierin zo geïnteresseerd dat ze er zelfs een liedje over gaan zingen hoe leuk ze deze dag vinden.

 

Duifje Max heeft het weer voor elkaar. Hij komt met een 12 inch waarvan de single pas 4 jaar later op het album Bauhaus Staircase van Orchestral Manoeuvres in the Dark kwam te staan. Max vliegt zonder moeite mijn studio binnen, want studiobewaker Gertjan laat hem ongehinderd door en hij kan daardoor mij de Extended Version van Don't Go geven. Dit is ook gelijk de 12 inch van de week geworden.

 

De zanger van Kajagoogoo, Limahl, kwam in 1984 met een soloplaat dat door Giorgio Moroder werd geproduceerd en werd gebruikt voor de film The Neverending Story. Je hoort de titeltrack van de soundtrack in een hele bijzondere uitvoering. Ik vertel je ook waarop deze plaat is gebaseerd. en dat is niet alleen op de film.

 

Hondje Breezer mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze aflevering. Hardwell kwam in 2013 met een lekkere plaat, Darude. Breezer kreeg door dat Hardwell ging optreden tijdens het Tomorrowland Festival in 2022 te Boom nabij Antwerpen, dus ging Breezer op pad om mij het concertkaartje te geven. DJ Sandstorm doet er nog even een schepje bovenop. Zo krijg je weer een heerlijk dansbaar live-optreden te horen.

 

Het album Hopes And Fears van Keane kwam in 2004 uit. Daarop staat het fraaie Everybody's Changing. Ik ga hiervan een geinig jasje draaien, de Dj Rafa Burgos Extended Mix. We gaan daarna vloeiend over naar Coldplay. De band kwam in 2014 met Midnight wat op het album Ghost Stories staat, maar de uitvoering die ik je laat horen is gemixt door Giorgio Moroder. Hé, daar is Giorgio weer. ;)

 

Robbie Williams kwam in 2001 met een hele leuke plaat. Things. Jane Horrocks doet hier gezellig aan mee, maar die 2 hebben op het eind van deze plaat er wel een hele vreemde discussie over. Ik sluit af met een plaat die nogal afwijkt wat ik normaal draai in mijn Oortje. Het is Huub Hangop. Een Nederlandstalige plaat die ik heb gehoord in de taxi. Voel je absoluut niet aangesproken als je naar de tekst luistert. Het is wel een plaat die je weer eens een tijdje lang in je hoofd blijft hangen.

 

Een uurtje met zowel een vreemd begin als een gek eind. Daartussen hoor je aparte jasjes van bekende platen. Ik adviseer je om je oor bij je radio te leggen in een willekeurige omgeving, dan weet ik zeker dat je 60 minuten gaat genieten van dit avontuur.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 40, 6 oktober 2024, aflevering 179 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 06 Oct 2024 om 14:02