Oog voor Omgeving

Het wordt gewoon 1 modeshow met allerlei nieuwe jasjes

Het gaat zondag tussen 12.00 en 13.00 uur mooie, leuke, interessante en bijzondere jasjes regenen in mijn 169e Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat. Studiobewaker Gertjan laat de 10 artiesten die ik heb uitgenodigd gewoon binnen tijdens dit uurtje.

Het begint meteen op een gekke manier. André van Duin heeft een hele stoere hond. De vrouwelijke hondjes zijn helemaal gek op hem. De plaat is een cover dat oorspronkelijk in 1957 is uitgebracht, maar André heeft er weer iets leuks van gemaakt. Wang Chung had in 1983 een knetter van een hit. Daar zijn vele 12 inches van uitgebracht en ik draai in deze aflevering The Psychemagik Remix. Pet Shop Boys neemt het stokje van Wang Chung over. De 2 heren kwamen op 26 april met het album Nonetheless en op 1 februari kwam de eerste single hiervan uit, Loneliness. Het is dus een splinternieuwe plaat, maar je kent me, gegoten in een splinternieuw jasje.

Duifje Max heeft het eindelijk voor elkaar om een 12 inch van Kate Bush uit mijn platenkast te vissen. Het was flink zoeken, maar Max kwam op tijd met deze bijzondere versie van Cloudbusting. Vanwege Max zo blij is met zijn vangst, is dit de 12 inch van de week geworden.

Level 42 heeft verschillende bandleden gehad. De beste bezetting was die met Mark King, Mike Lindup, Phil Gould en Boon Gould. De plaat die ik ga draaien komt uit 1987 en is gewoon lekker om te horen. To Be With You Again, maar dan wel in een gelimiteerd jasje, de ADSC Mix.

Dan wordt het spannend. Hondje Breezer komt een beetje twijfelachtig mijn studio in lopen. Hij heeft namelijk een concertkaartje gescoord waarop het jaartal 2019 staat. Breezer weet niet helemaal zeker of ik zijn keuze wel leuk vind. In 2023 was Rammstein namelijk  in Groningen, dit vond Breezer wel leuk, dus zocht hij iets van de band en het is hem dus ook echt wel gelukt. Breezer schrikt wel eventjes, vooral in het begin, maar daarna wordt het een heerlijk Rammstein-feestje.

Joost Zweegers uit Sittard, beter bekend als Novastar, heeft ook een speciaal jasje aangetrokken. Ferry Coster heeft hem daarbij geholpen. Wat Joost gaat zingen, hoor je vanzelf wel. Het is een plaat uit 2008.

Space uit het Franse Marseille kwam in 1977 met een hele beroemde plaat, Magic Fly. Je kent het vast wel. Alleen de remix die ik ga draaien is pas net een maandje oud. Je kunt er lekker ruim 8 minuten op dansen als je wilt.

We gaan lekker verder met de modeshow, want Faithless komt namelijk ook al met een nieuw jasje aanlopen. Don't Leave. De zanger Jamie Catto en Faithless hebben er werkelijk een mooi kunstwerk van gemaakt. Ik sluit af met een echte oldie. Otis Redding kwam in 1967 met Sittin' On The Dock Of The Bay. Het origineel is zo mooi, dat ik er geen nieuw jasje van heb opgezocht.

Het wordt gezellig in dit uurtje. Ik ga je lekker veel informatie vertellen, maar de muziek is natuurlijk het belangrijkste. Wil je er niks van missen, leg je oor maar gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan komt alles wel op z'n pootjes terecht.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wat moe, daarom komt hij nu met de studioversie van de concertregistratie die hij me bracht, zodat ik het vanmiddag als 6e plaat aan jou kon laten horen. Je hoorde The Alan Parsons Project, Prime Time. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 21 Jul 2024 om 19:09

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!