Oog voor Omgeving

Het Zwarte Vosje gaat met jou dansend het uurtje in

Wat is het toch fijn om zoveel muziek te hebben. Zo kan ik je elke week verwennen met de mooiste, leukste, interessantste en bijzonderste platen uit mijn verzameling. Zo kun je zondag tussen 12.00 en 13.00 uur ook weer genieten in mijn 167e Oor voor Omgeving, uiteraard bij Radio Duivenstraat.

We beginnen met een plaat uit 1975 waar je elastieke beentjes van krijgt. Nico Haak is diegene die de boel gaat aanzwengelen. Aurora komt na Nico met haar allernieuwste plaat The Blade. Het staat op haar album What Happened To The Heart wat op 7 juni is uitgebracht. The Art Of Silence neemt het stokje van Aurora over. J.J. Jeczalik gaat je verrassen met het aparte en sfeervolle Messenger of Heaven.

Uiteraard is duifje Max er ook weer. Dit keer komt hij met een zeer bekende plaat. Het heeft zelfs op nummer 1 gestaan in de Nederlandse Top 40. Je hoort de Extended Version van The Promise You Made van Cock Robin. Max haalde het zonder zoeken zo uit mijn platenkast. Lekker makkelijk.

Toch wordt het weer even speciaal. Tim Finn, bekend van Crowded House, had in 1983 een soloplaat uitgebracht en het is zo'n leuke plaat, dat ik er een speciaal jasje van ga draaien. Welke het precies is, hoor je vanzelf wel.

Hondje Breezer keek half juni op Facebook en zag een berichtje staan van mijn radiocollega Cor Vortman. Hij was bij het concert van Stevie Nicks. Breezer vond het daarom wel leuk om een concertkaartje te zoeken van Stevie en dat is hem ook nog gelukt ook. Het is wel een oude opname. Uit 1981, maar de live uitvoering van Edge of Seventeen klinkt heerlijk.

Johnny and The Self Abusers, beter bekend als Simple Minds, werd opgericht in 1977. Ik heb de band live gezien op 14 juli 1989, dus zondag precies 35 jaar geleden. Je hoort echt een oldie van Jim Kerr en zijn vriendjes. Het is This Fear Of Gods.

We duiken ook even in de filmmuziek. Op 27 september 1991 kwam de film Terminator II uit. Ik heb hiervan een zeer speciaal jasje voor je klaar liggen voor wat betreft de muziek. Het is van Brad Fiedel met het geweldige Judgement Day, het Terminator Theme.

Mijn U2-verzameling is lekker groot. Veel bijzondere jasjes en zo ook in deze aflevering. Je hoort een mix van Get On Your Boots. Echt lekker apart en fijn voor je oortjes. We blijven daarna ook nog in de speciale jasjes hangen, want Mike Oldfield sluit dit uurtje af met een gelimiteerde To France en doet de Schotse Maggie Reilly uiteraard ook gezellig mee.

Als ik jou was, zou ik je oor bij je radio leggen in een willekeurige omgeving. Je wilt dit uurtje toch niet gaan missen? Je zondagmiddag begint dan wel goed met deze 10 platen.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wat moe, daarom komt hij nu met de studioversie van de concertregistratie die hij me bracht, zodat ik het vanmiddag als 6e plaat aan jou kon laten horen. Je hoorde Underworld, Born Slippy. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 07 Jul 2024 om 21:36

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!