Oog voor Omgeving

Hoe verlaat je de stad?

We beginnen in deze podcast met een plaat dat precies 30 jaar geleden is uitgebracht, maar eigenlijk is de eerste versie van deze plaat al 45 jaar oud. Door dezelfde zanger gezongen, maar de tekst is gewoon geactualiseerd. Dit is een leuk begin van mijn 119e aflevering van Oor voor Omgeving.

 

Het eerste liedje gaat over Amsterdam. Vandaar dat daarna Muhammed Ali is uitgenodigd om er zeker van te zijn dat deze aflevering zonder problemen kan blijven doorgaan. Het is een kwestie van een paar seconden, maar dat hoor je vanzelf wel.

 

Duifje Max heeft het weer mooi voor elkaar. Hij vond een plaat uit 1986, maar pas in 1987 kwam deze plaat in de Nederlandse Top 40 terecht. Hij heeft natuurlijk weer een 12 inch gevonden die vorig jaar is uitgebracht. De Miami Vice fans kennen deze plaat vast wel, maar Max gaat iedereen gewoon verbazen, zoals elke week.

 

Het wordt ook wel weer eens tijd om een plaat van Vangelis te gaan draaien, deze keer van het album Direct uit 1988. In die tijd heb ik die plaat letterlijk grijs gedraaid, maar wees gerust, deze klinkt nog kraakhelder, van CD. ;)

 

Ook al begonnen we deze aflevering met een plaat over de stad, toch vraagt Radiohead zich nog steeds af hoe je daar kunt verdwijnen. Hondje Breezer helpt de band hier wel eventjes mee. Wel zo handig. Alex Roeka wijst Breezer de weg, want langs het kanaal is de beste route.

 

De Minimix van Ben Liebrand is deze keer wel zeer bijzonder te noemen. Sinéad O'Connor overleed op 26 juli en hoe mooi is het nou dat Ben een prachtige Minimix heeft gemaakt met Sinéad en Guru Josh. Echt heel apart, maar wel erg mooi.

 

Alex Roeka kwam al met een reggae plaat, maar UB40 is natuurlijk echt een reggae-band.. Die zijn er altijd wel voor te vinden om iets leuks uit te brengen.

 

Zodra Daniel Lohues is uitgezongen, voelt Joe Cocker zich weer helemaal de oude.

 

Ja, 11 mooie, leuke, interessante en bijzondere platen in dit uurtje. Kijk zelf maar even.

 

1: Tol Hanse - Big City, 1993 versie.

2: Faithless - Muhammed Ali.

3: Human League - Seconds.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week" Jan Hammer - Crockett's Theme, Moreno Remix 2022.

5: Vangelis - 10 Ave.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Radiohead - How to disappear.

7: Alex Roeka - Langs het kanaal.

8: Minimix: Sinéad O'Connor & Guru Josh - Nothing compares 2 your Infinity.

9: UB40 - Always there.

10: Daniel Lohues - Ho, Louise.

11: Joe Cocker - Feeling allright.

 

Ben je nieuwsgierig hoe dit allemaal klinkt? Dan adviseer ik je om je oor bij je speakers te leggen in een willekeurige omgeving, dan mis je niks van dit alles.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 32, 13 augustus 2023, aflevering 119 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 13 Aug 2023 om 18:00