Oog voor Omgeving

Iedereen mag op de top van de wereld staan

We gaan in deze podcast werkelijk lekker van start. Thé Lau zou morgen, 17 juli, jarig zijn geweest, alleen overleed hij op 23 juni 2015. Daarom lijkt me het leuk om 1 van zijn beste en leukste liedjes aan jou te laten horen. Dit doet hij niet alleen, want zijn band The Scene doet gezellig mee. U2 komt daarna met een hele bijzondere remix die je ook in MaxMix 2022 hebt kunnen langs horen komen. Het is wel een bijzondere plaat en die hoort daarom ook gewoon in deze aflevering thuis.

 

Het is een grote verrassing dat Sade ook vandaag op visite komt. Dit keer met een cover dat oorspronkelijk gezongen is door Timmy Thomas. De plaat van Sade is een echte 80s plaat.

 

Duifje Max heeft een geinige 12 inch uit mijn platenkast getrokken. Een bijzondere remix van een hele bekende Italo-single. Baltimora heeft deze middag dus een bijzonder en uniek jasje aangetrokken. Dit maakt het alleen maar makkelijker voor Queen om je verder nog te gaan verrassen met een geweldige remix van One Vision.

 

Hondje Breezer heeft stiekem het concertkaartje van mijn Memorywall gepakt. Dit keer een concertregistratie van Faithless die hebben opgetreden in Ahoy Rotterdam op 26 november 2010. Daar was ik dus zelf bij. Misschien hoor je me wel ergens tussen het publiek schreeuwen. ;)

 

Ben Liebrand komt dit keer met een hele bijzondere Minimix. Wie had het ooit gedacht dat Frankie Goes To Hollywood en Björk op 1 plaat te horen was. Nou, luister maar gewoon, want de 8e plaat van deze uitzending hoor je het alles. Van Morrison gaat daarna gewoon verder met deze aflevering en Imagine Dragons eindigt helemaal op de top van deze mooie wereld.

 

Als je naar dit lijstje kijkt, snap je het allemaal een stuk beter denk ik.

 

1: The Scene - Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.

2: u2 - With or Without you, Teemit Remix.

3: Sade - Why can't we live together.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Baltimora - Tarzan Boy, New 80s Remix.

5: Queen - One Vision, Extended 80s Multitrack Version.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Faithless - Salva Mea, Live Ahoy Rotterdam 26 november 2010.

7: Andrew Bird - Not A Robot, But A Ghost.

8: Minimix - Frankie Goes To Hollywood & Björk - Two Tribes/ Human Behaviour.

9: Van Morrison - Get On With The Show.

10 Imagine Dragons - On top of the world.

 

Ik kan je beloven dat je middag in ieder geval goed gaat beginnen, althans als jij je oor legt bij je speakers in een willekeurige omgeving.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 28, 16 juli 2023, aflevering 115 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 16 Jul 2023 om 13:09