Oog voor Omgeving

Je voelt de liefde van een vreemde

Het 180e uurtje staat alweer voor je klaar. Wat voor een uurtje. Eentje met 9 zangeressen in 8 platen en in totaal hoor je er 10 hele bekende, maar dan wel in zeer unieke en speciale jasjes.

 

Aurora trapt dit uurtje af met haar nieuwste plaat. Ze kwam op 7 juni dit jaar met een splinternieuw album en ik laat daarvan het fraaie When The Dark Dresses Lightly horen. Julia Holter neemt het stokje van Aurora over met een plaat uit 2015. Dan komt er weer een bijzondere zangeres je oortjes blij maken. Het is van Laurie Anderson met een zeer exclusieve uitvoering van O Superman. Ik heb al eens de officiële 12 inch gedraaid, maar dit jasje dat ik voor je ga draaien zit ook als gegoten.

 

Duifje Max komt met een hele aparte maar zeker mooie 12 inch van de week. Het is van Eurythmics samen met Donna Summer. De naam van de 12 inch is I Feel Love Is A Stranger. Een mix om je vingers bij af te likken. Max is ook extra gelukkig dat hij deze in mijn platenkast heeft gevonden.

 

Na Max komt er ook weer een mix voorbij waarin 2 platen in zijn verwerkt. The Human League samen met Visage. Die van The Human League komt uit 1978 en die van Visage uit 1982. Ook al komen ze niet uit hetzelfde jaar, maar de 2 platen klinken samen heel erg lekker.

 

Hondje Breezer heeft ook weer een zangeres gestrikt om hem het concertkaartje te geven. Tina Arena was blij dat Breezer langs kwam, want ze heeft Don't Cry For Me Argentina erg mooi gezongen tijdens de musical Evita in Amnéville te Frankrijk samen met Jacky Locks & The 2000 Choir in het jaar 2011.

 

Je kent Amanda Lear wellicht van haar beroemde Follow Me, maar ik heb meer van haar in mijn platenkast staan. The Sphinx is er zo'n eentje. Uiteraard weer in een exclusief jasje. We gaan daarna vloeiend over naar Giorgio Moroder met een splinternieuwe 12 inch dat dit jaar is uitgebracht, maar in maart draaide ik al de officiële 12 inch uit 1977, maar ik kreeg de vraag om de meest recente versie te gaan draaien en het Verzoekhoekje was hierdoor ook weer lekker gevuld. Je hoort vanzelf wel over welke plaat ik het heb.

 

Daarna komt de rust weer even terug. Zaho De Sagazan, de zangeres die ik op 14 juli dit jaar voor het eerst hoorde tijdens een concert in Parijs, komt met Suffisamment, om vervolgens naar de volgende dame te gaan. Tina Turner met een plaat uit de film Mad Max Beyond Thunderdome. Een geweldige plaat om deze 180e aflevering op een spectaculaire manier af te sluiten.

 

Deze aflevering zit dus vol met mooie, leuke, interessante en bijzondere platen gezongen door hoofdzakelijk zangeressen. Wil je dit uurtje beslist niet missen, leg je oor dan bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan beloof ik je dat je middag prachtig van start gaat.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 41, 13 oktober 2024, aflevering 180 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 13 Oct 2024 om 13:35