Oog voor Omgeving

Krijgen we nu echt bezoek van aliens?

Het wordt wel een gek uurtje in mijn 111e Oor voor Omgeving dat je kunt beluisteren in deze podcast. We worden wellicht door aliens bezocht of zijn het toch de wolven die ons een spannend uurtje laten beleven?

 

Het begint allemaal met een IJslandse dame. Björk om precies te zijn. Door haar plaat gaat het meteen kriebelen, want ze heeft het over indringers die onze aarde bestormen. Moby komt daarna het goeie nieuws vertellen dat ze het goed bedoelt en dat het echt uit haar hart komt wat Björk daarvoor heeft gezongen.

 

Duifje Max vliegt in een bos rond om de 12 inch van de week te gaan zoeken. Max is net op tijd om me het te geven, want hij kwam The Cure tegen en die hebben een geweldig mooie en splinternieuwe 12 inch uitgebracht en die ga je daarom ook horen. Die Max is zo gek nog niet.

 

Dan wordt het toch nog even spannend. De aliens proberen het alweer om onrust te brengen, maar dat gaat ze niet lukken, want hondje Breezer doet alles in chronologische volgorde.

 

Het is 28 juli precies 30 jaar geleden dat Jean-Michel Jarre zijn Europe in Concert Tour ging doen. Het begon op Mont Saint Michel, maar Breezer vond het concertkaartje in Barcelona. Gelukkig maar, want dan kunnen we daarna weer gerust verder met dit uurtje. Zo'n concert is vooral niet handig om het op een ochtend te geven, daar gaat Kebu ook nog even extra aandacht aan besteden, anders raakt Breezer helemaal in de war.

 

Ben Liebrand komt ook weer zijn Minimix afleveren. Dit keer een plaat van Art of Noise. Je zou er bijna gestoord door raken, zo maf is deze Minimix, vandaar dat Ben Liebrand Max Headroom maar thuis heeft gelaten.

 

Dan komt er echt een klassieker voorbij. Orchestral Manoeuvres in the Dark kwamen in 1981 al met hun derde album en daar ga je een hele bijzondere track van horen. Daarna wordt het mysterie eindelijk opgelost. Het waren niet de aliens, maar de wolven die terug zijn gekomen.

 

Ja. Zeg het maar. Durf je nog wel te luisteren? Hier alvast het lijstje.

 

1: Björk - Earth Intruders.

2: Moby & Gregory Porter - In my heart.

3: Paul Young - Love of the common people, Extended 80's ultra-track remix.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: The Cure - A Forrest, Dark Remix.

5: Jeff Wayne - Eve of the War, Martian Mix - Max Mondo.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Jean-Michel Jarre - Chronologie IV, Live at Barcelona 1993.

7: Kebu - Dawn.

8: Minimix: Art of Noise - Paranoimia.

9: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Motion And Heart, Amazon Version.

10: X Propaganda - The Wolves Are Returning.

 

Laat je maar lekker verwennen met dit leuke lijstje. Leg daarom je oor bij je speakers in welke omgeving dan ook, dan mis je niks van deze mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 24, 18 juni 2023, aflevering 111 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 18 Jun 2023 om 13:51