Oog voor Omgeving

Marsmannetjes raken meteen de weg kwijt op onze planeet

Vorige week was er nog een komeet te zien die eens in de 80.000 jaar langs de aarde scheert, maar dat er toch nog buitenaardse wezens op onze planeet landen, kun je zondag tussen 12.00 en 13.00 uur getuigen van zijn. Het is allemaal te volgen in de 182e Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

De vooravond begint al lekker, want dan komt Jeff Wayne een heel exclusief jasje brengen van Eve Of The War van het geweldige album The War Of The Worlds. Arcade Fire heeft precies door dat er een teken van leven bestaat met hun Signs of Life, waarbij Orchestral Manoeuvres in the Dark het allemaal goed aan het bekijken is, in een jasje dat pas 7 december officieel wordt uitgebracht. Hoe dit precies zit, leg ik je wel uit.

Duifje Max is door al dit buitenaards gedoe een beetje in de war. Daarom komt hij samen met Moby mijn studio in. Are You Lost In The World Like Me is de 12 inch van de week. Het is de The YellowHeads Remix.

Is Max net bekomen van al deze Marsmannetjes, komt USURA met een limited edition van Open Your Mind. De stem uit dit nummer komt uit de sciencefictionfilm Total Recall, de film waarbij de mens Mars een bezoekje brengt en het ritme van dit leuke jasje komt van Simple Minds hun New Gold Dream.

Hondje Breezer heeft ook door dat er iets geks op deze planeet gaande is. Hij vond het concertkaartje in het Japanse Okinawa waar Arthur C. Clarke samen met Jean-Michel Jarre het fraaie The Vizitors, Children Of Space op 1 januari 2001 liet horen. Dit om het begin van de 21e eeuw te vieren. Breezer heeft er dus weer een beste wandeling opzitten. 

Schiller komt vanaf een mistige plek zonder dat hij het weet wat er op deze planeet allemaal gaande is, wandelend mijn studio binnen om zo naar het Verzoekhoekje uit te komen. Soft Cell vindt het zo spannend op onze planeet, dat de heren maar onder de grond duiken. Ze gaan de metro in met een fraaie 12 inch onder de arm.

Mike Oldfield bekijkt de Northstar of het daar wel rustig is, waarbij Propaganda er voor kiest om over dit alles heerlijk te gaan lachen, waar ze achteraf hun excuses alsnog voor aanbieden. Het loopt dus allemaal goed af in een vredige sfeer.

Een spannend 182e uurtje. Mis het niet, want je hoort uiteraard wel de mooiste, leukste, interessantste en bijzonderste platen langskomen. Leg je oor daarom maar bij je radio in welke omgeving dan ook, dan loods ik je veilig door dit uurtje.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide George Michael & Aretha Franklin met I Knew You Were Waiting. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 20 Oct 2024 om 21:36

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!