Oog voor Omgeving

Met kleur van je lief dansen in je eigen schaduw

Het is altijd een verrassing met welke plaat ik elke podcast begin. Zo ook deze keer begin ik met een nogal maffe plaat. Dit alles in mijn 116e aflevering van Oor voor Omgeving.

 

Op 20 december 2015 zag ik een concert van Hans Teeuwen in De Oosterpoort te Groningen. Wat een geweldige show was dat. Hierdoor had ik hem ontdekt samen met zijn band The Painkillers. Werkelijk kicken. Daarom begin ik met een plaat die hij ook zong tijdens deze show. Niet echt geschikt voor de aller kleinste oortjes, maar ach, dit liedje duurt ook niet zo lang. Haha.

 

Daarna wordt er weer een ander jasje aangetrokken door Elvis Presley. Een hele bijzondere versie van een nummer dat in de film Blue Hawaii is gezongen. Origineel een ballad, maar dit jasje is lekker vlot.

 

Na Elvis komt Bruce Springsteen met een echte country plaat en zo komen we bij duifje Max terecht. Je kent Rock the Boat wel van Forrest, maar Max heeft van een andere single een geweldig lekkere 12 inch gevonden. Je kunt dan lekker in je eigen schaduw dansen op de muziek van Forrest.

 

Hondje Breezer heeft een barricade overwonnen om mij het concertkaartje te overhandigen, zodat ik je een prachtige versie van het nummer Kiko,  dat door Dead Can Dance wordt gezongen, kan laten horen. Werkelijk erg mooi. Je zou er gek van kunnen worden. Zo bijzonder.

 

Dan komt het verzoekje weer eens langs. De dames van Fun Fun zijn de gelukkigen, met een geweldig leuk jasje van hun grote hit Colour my love.

 

Dansrages zijn er altijd al geweest. Zo ook in 1989. Welke plaat ik specifiek bedoel, hoor je wel als 9e plaat van deze aflevering.

 

Ik sluit af met Dire Straits. De band vraagt zich af hoe lang het alles nog duurt. Nou, zij sluiten deze aflevering af.

 

Ja, het lijstje ziet er namelijk zo uit.

 

1: Hans Teeuwen & The Painkillers - Ain't It Great.

2: Elvis Presley - Can't help falling in love, Mark Ronson Remix.

3: Bruce Springsteen - My Oklahoma Home.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Forrest - Dancing with my shadow, Extended version.

5: Spandau Ballet - Through the Barricades, Extended version.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Dead Can Dance - Kiko.

7: Muse - Madness, Extended remix.

8: Verzoekhoekje: Fun Fun - Colour my love, Extended version.

9: Kaoma - Lambada.

10: Dire Straits - How long.

 

Ga maar lekker luisteren. Leg je oor gewoon bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan krijg je een leuk uurtje aan muziek te horen.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 29, 23 juli 2023, aflevering 116 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 23 Jul 2023 om 13:43