Oog voor Omgeving

Mijn oortjes gaan nog lang niet met pensioen

Vorige week woensdag, 10 juli, stuurde ik de neuroloog Jeroen de Vries van het UMCG een mailtje met de vraag of mijn gehoorzenuw ook gevaar loopt door het krimpen van mijn kleine hersenen. Vanmiddag kreeg ik al een mailtje terug met een mooie boodschap.

 

Hieronder zie je zijn reactie wel staan.

 

Mailtje van de neuroloog: Bedankt voor uw bericht. Uw vraag over de locatie van de gehoorzenuw in relatie tot de kleine hersenen is zeer specifiek en vereist een gedetailleerd antwoord. De gehoorszenuw ligt niet direct bij de kleine hersenen in de buurt. Deze komt uit het gehoorsorgaan en loopt door het hersenvocht tot aan de voorzijde van de hersenstam. Aan de achterzijde van de hersenstam zitten de kleine hersenen. Anatomisch is er dus geen duidelijke relatie. Ook uit de beperkt beschikbare wetenschappelijk informatie is niet op te maken dat er sprake is van betrokkenheid van het gehoor. Eind van het mailtje.

 

Dit is natuurlijk prachtig nieuws. Gelukkig kan ik nog lekker genieten van alles wat mijn oortjes te bieden hebben. Zo ook mijn allermooiste hobby, radiomaken, daar kan ik gewoon lekker mee doorgaan.

 

Dit lucht natuurlijk flink op. Uiteraard kreeg mijn lieve Anne het nieuws meteen te horen en we waren al van plan om een terrasje te pakken in Leek, nou, het werd geen terrasje, vanwege de wind, maar we hebben wel heerlijk geborreld en gegeten bij onze vrienden Sadri en Ben van De Mazzel.

 

Het gehoor is voor iedereen super belangrijk. Alleen was ik dus bang, dat ik niet alleen mijn gezichtsvermogen kwijt raak, maar ook mijn gehoor. Dat laatste is dus niet het geval. Pfffffff.

 

Daarom heb ik nu de volgende dagafsluiting voor je klaar staan. Deze stereotest staat op de B-kant van de single ’Nee nou wordt ie mooi van André van Duin.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Dik Voormekaar - Stereotest.

Laatst vernieuwd: 17 Jul 2024 om 20:40

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!