Oog voor Omgeving

Onzichtbaar, gelukkig is het wel te horen. Je gaat je vast thuisvoelen in mijn podcast van deze week!

Het is altijd een uitdaging om mijn uurtje te vullen met exclusieve jasjes. Dit is perfect gelukt bij het samenstellen van de playlist voor de 168e Oor voor Omgeving. Je kunt dit beluisteren in mijn podcast van deze week.

Het begint meteen lekker met een swingende plaat. Hans Teeuwen & The Painkillers openen dit uurtje. Toen ik voor het eerst bij zijn concert aanwezig was, genoot ik meteen van zijn enthousiasme. Na Hans gaat Mark Knopfler vrolijk verder en hij zingt dat de dag goed is begonnen. Een heerlijke bluesplaat. Onlangs heb ik kaartjes gescoord voor het concert wat Alison Moyet op 8 april volgend jaar in de Oosterpoort Groningen gaat geven. Het is daarom ook leuk om je een hele speciale versie van Invisible te laten horen. Een exclusief jasje.

Duifje Max komt echt met een grote facelift van een prachtige ballad van Paul Young. Ik vind het origineel de mooiste ballad van Paul, maar Max heeft een super dansbare versie gevonden in mijn platenkast. Het is zo bijzonder, dat ik deze remix heb gekozen als de 12 inch van de week.

Na Paul komt Schiller. Eigenlijk past dit mooi bij het verhaal van Paul. Schiller herinnert zich namelijk dat het een mooie nacht is geweest.

Hondje Breezer heeft werkelijk een gigantische reis afgelegd om mijn het concertkaartje te geven. Hij komt wel kwispelend mijn studio binnen lopen, maar gaat meteen uitrusten. Het concert is namelijk opgenomen in het Medellin Parque De Los Pies Descalzos te Colombia op 31 augustus 2013. Breezer vindt dat ik dit keer niet in deze promo moet verklappen wie er op het podium staat. Uiteraard verklap ik het wel als Breezer eenmaal aan de beurt is in deze podcast.

Atomic Kitten, een meidengroep die je waarschijnlijk niet zo snel in mijn Oortje had verwacht, lossen Breezer af. De meiden komen met een cover van Blondie en dan hoor je het ook nog in een speciaal jasje, de Rock America Remix.

Het Verzoekhoekje is er ook weer. Dit is waarschijnlijk aangevraagd vanwege de vele regen die er in deze zomer al is gevallen. Net als wij, is Tina Turner ook de regen meer dan zat. Je gaat van Tina daarom ook een jasje horen dat net een half jaar geleden is uitgebracht, dus splinternieuw. Het origineel staat op het album Private Dancer uit 1984, maar dit jasje zit dit keer erg lekker en is waterdicht.

Dan komt de rust even terug. Madonna komt met de albumversie van Drowned World, Substitute For Love om daarna af te sluiten met Crowded House. Je hoorde in mijn vorige aflevering al een soloplaat van Tim Finn en daarom vind ik het wel leuk om met zijn gehele band deze 168e Oortje af te sluiten.

Dit uurtje is weer lekker gevuld met 10 mooie, leuke, interessante en bijzondere platen. Mis het daarom niet. Leg je oor in een willekeurige omgeving bij je speakers, dan weet ik zeker dat je deze week verder goed doorkomt.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 29, 21 juli 2024, aflevering 168 van Oor voor Omgeving.
 

Laatst vernieuwd: 21 Jul 2024 om 13:19