Oog voor Omgeving

Paul, David, Adam en Larry komen gezellig op bezoek in mijn studio voor de U2-special

Nu heb ik al meerdere specials gemaakt van bekende artiesten waarvan ik heel veel materiaal heb liggen. Het wordt nu eens tijd om de rockband uit Dublin in het zonnetje te zetten. In deze podcast kun je genieten van de U2-special in mijn 175e Oor voor Omgeving.

Het wordt een uurtje met hele mooie, leuke, interessante en bijzondere jasjes van de band die in 1976 is begonnen en waar ik in 1985 werd geïnfecteerd met hun geweldige muziek.

Het begint gelijk spectaculair, want ik heb een speciale uuropening gemaakt voor deze U2-special. Het is gewoon niet te missen, want ik kom lekker binnen vallen in je radio. De eerste plaat dat ik ga draaien heeft  gelijk maar een apart jasje aangetrokken. Het gaat om Walk On, wat origineel op het album All That You Can't Leave Behind staat. Daarna gaan we experimenteren met veel licht. Lights Of Hom. Het is altijd leuk om je verrassen met hele speciale jasjes. Zo komt er een heel beroemd nummer voorbij dat afkomstig is van The Joshua Tree. With Or Without You. Het voordeel van internationale platenbeurzen, dat ik je in dit uurtje het unieke jasje van dit nummer kan laten horen.

Duifje Max is er uiteraard ook gewoon in deze speciale aflevering. Max bezorgt ons een prachtige dag in een zeer gelimiteerde uitvoering. Beautiful Day is deze keer de 12 inch van de week. Mis het niet, want het is sowieso nog nooit op de radio te horen geweest.

In 2023 kwam het album Songs Of Surrender uit. Hierdoor komt de rust even terug. Je gaat een bijzonder mooie uitvoering horen van Every Breaking Wave. Het origineel staat trouwens op het album Songs Of Innocence uit 2014.

Hondje Breezer heeft echt een geweldig mooi concertkaartje gevonden in Parijs. In 1987 gaf de band The Joshua Tree Tour. Breezer brengt me Bad. Het nummer dat oorspronkelijk op The Unforgettable Fire staat, maar live blijft dit nummer gewoon het allermooist. Het verhaal wat ik hierover vertel is ook best wel interessant, al zeg ik het zelf. ;)

Het album Mango kwam in 2000 uit. Hierop staan aardig wat remixen en zo ook van het nummer wat oorspronkelijk is uitgebracht op 28 maart 1993. Het gaat om In The Name Of The Father, maar dan hoor je het wel in het jasje dat ITNOTF Unidare Mix heet. De originele versie staat op de gelijknamige soundtrack In The Name Of The Father.

Het Verzoekhoekje mag natuurlijk niet ontbreken. Het nummer staat op Achtung Baby uit 1990, maar ik ga de Perfecto Mix draaien van Mysterious Ways.

Dan komt de band met een boodschap. De wereld draait gewoon door tijdens dat je slaapt. Wij kunnen ongestoord en in alle rust de nacht doorbrengen, maar is dit eigenlijk wel zo? In Sleep Like a Baby Tonight kun je horen dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Ik sluit daarna af met een zeer exclusieve versie van No Line On The Horizon. Uitgebracht in 2009, maar de versie die je nu gaat horen is zeer beperkt leverbaar geweest, maar gelukkig kan jij er van genieten door te luisteren naar dit uurtje.

Mis deze U2-special niet. Leg je oor gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan ben je misschien ook wel enthousiast geworden van de muziek van uit het Ierse Dublin.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 36, 8 september 2024, aflevering 175 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 08 Sep 2024 om 13:34