Oog voor Omgeving

Puzzel zelf maar wat het thema gaat worden

Er is in mijn podcast heel veel gaande in mijn 110e aflevering van Oor voor Omgeving. 

Het begint met een hele maffe plaat. Er komt een politiehond in voor en uiteraard ook veel sirenes van de aanwezige politieauto's. Iemand probeert namelijk een bankoverval te plegen, maar dat loopt gelukkig goed af. Dankzij dat het bij de eerste plaat goed is afgelopen, hoor je toch nog de nieuwste single van Pet Shop Boys. Werkelijk een heerlijke plaat, waarbij je absoluut niet stil kan blijven zitten. Aan het einde van deze nieuwe single, vertrekken de politieauto's uit de eerste plaat ook pas weer uit beeld.

In de jaren 80 had ik een mooie poster van Sandra aan de muur hangen. Zij had toen een knetter van een hit, Maria Magdalena. In 2012 kwam ze met een nieuwe single en die ga je in dit uurtje horen.

Duifje Max heeft de afgelopen weken toch wel enge dingen meegemaakt. Nu is Max super trots, want hij mag de president gaan ontmoeten. Duran Duran heeft hiervoor gezorgd dus zo kan Max heel gemakkelijk de juiste 12 inch van de week vinden in mijn platenkast.

Dan komt Madonna met een hele maffe plaat. Absoluut heel iets anders als wat je van haar gewend bent. Ook hier komen de sirenes regelmatig voorbij. Als het maar goed gaat, want hondje Breezer wil graag nog zijn concertregistratie aan jou laten horen.

Als het allemaal lukt, heeft hondje Breezer echt iets heel moois te pakken. Een geweldig mooie concertregistratie van Mike Oldfield. Een fragment van het concert wat Mike Oldfield gaf in London in 1998.

Doordat Breezer in London is belandt, stapt hij in de metro. Dat lijkt me in zo'n stad wel zo gemakkelijk. Via de metro komen we bij de minimix van Ben Liebrand uit. Ook weer eentje met sirenes. De minimix die je gaat horen is van een plaat dat door ABBA ooit is uitgebracht. Eenmaal klaar met ABBA, vertelt Caro Emerald dat het helemaal compleet is afgeleverd.

Alex Roeka laat je weten dat hij maar wat in het rond rommelt om zijn muziek aan je te laten horen, zodanig dat de geesten er zelfs een geschiedenisboek over hebben geschreven.

Je gaat dus 11 platen horen. Eigenlijk wel in een bepaald thema. Puzzel zelf maar wat precies het thema is geworden.

1: Erste Allgemeine Verunsicherung - Ba Ba Banküberfall, Reggaeton version.
2: Pet Shop Boys - Single Bilingual.
3: Sandra - Infinite Kiss - Extended version.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Duran Duran - Meet El Presidente, Extended Remix.
5: Madonna - Gang Bang.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Mike Oldfield - Tubular Bells III, Live at London 1998.
7: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Metroland, Roger Ericson Remix.
8: Minimix: ABBA - Lay all your love on me.
9: Caro Emerald - Completely.
10: Alex Roeka - Ik rommel maar wat in het rond.
11: The Low Anthem -To The Ghosts Who Write History Books.

Het wordt dus allemaal een verrassend uurtje, althans als jij je oor bij de speakers legt in welke omgeving dan ook. Hopelijk is voor jou de puzzel dan gelijk opgelost.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 23, 11 juni 2023, aflevering 110 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 11 Jun 2023 om 13:41