Oog voor Omgeving

Soms vliegt duifje Max en rent hondje Breezer naar het westen

In deze podcast wordt het een uurtje genieten. Dit dankzij de 112e aflevering van Oor voor Omgeving.

 

Het begint met een tune van een oude TV-serie, maar dan wel in een splinternieuw en modern jasje gegoten. De TV zal vast op dezelfde tafel staan, maar dan wel in een ander jaar. Leonard Cohen komt daarom ook met een plaat uit 1971, dan voelt het alles wat vertrouwd aan.

 

Duifje Max heeft het goed voor elkaar. Een super nieuwe 12 inch, namelijk uitgebracht op 12 mei, van een plaat uit 1987. Als je de videoclip nog weet te herinneren, het heeft met veel wasgoed te maken en daar probeert Erasure een beetje orde in te scheppen. Soms lukt dat, maar soms ook niet.

 

Na Max komt er een hele bijzondere versie langs van het nummer Legs van Art of Noise. Er zijn er maar ongeveer 200 van uitgebracht en ik heb nummertje 125 en die laat ik je daarom ook horen. Echt iets unieks in mijn aflevering dat je absoluut nog nooit op de radio hebt gehoord.

 

Hondje Breezer is heel stoer. Hij heeft namelijk het concertkaartje gevonden op het Rode Plein in Moskou. Op dat kaartje staat dat hij maar weer snel naar het westen moet gaan. Pet Shop Boys helpen hem daarbij.

 

Al Jarreau is voor het eerst in mijn Oortje te vinden. Hij gaat uitleggen waar de letter L voor staat in zijn titel van de plaat die ik je laat horen.

 

Het verzoekhoekje is er ook weer. Dit keer van Gazebo. Een mooie en nieuwere 12 inch waar specifiek om is gevraagd. Gelukkig is mijn verzameling lekker groot en kan ik het zonder moeite draaien. Hoe heerlijk kan dit zijn om je verzoekje in vervulling te laten gaan.

 

Afgelopen woensdag is dan eindelijk de zomer begonnen. Roosbeef vindt dit zo leuk, dat je hier de titeltrack gaat horen van het album wat op 20 januari dit jaar is verschenen en nu is het dan ook eindelijk zover. De zomer is terug in Nederland.

 

Sheila E kwam in 1984 met een geweldig leuke single. Dit is uiteraard geschreven en gecomponeerd door Prince. Hoe mooi is het nou, dat je nu de plaat gaat horen dat dus eerst door Sheila E is gezongen, maar nu door Prince.

 

Het wordt een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje. Kijk maar.

 

1: Ghostriders - Bonanza Theme - Techno Remix.

2: Spinvis - Zelfde Tafel, ander jaar.

3: Leonard Cohen - Avalanche.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: erasure - Sometimes, Moreno Remix.

5: Art of Noise - Legs, Last Leg Mix 2017 Remastered Version.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Pet Shop Boys - Go West - Live at Moscow Rode Plein 2 juli 2005.

7: Al Jarreau - L is for lover.

8: Verzoekhoekje: Gazebo - I Like Chopin, 91 Downbeat remix.

9: Roosbeef - Zomer in Nederland.

10: Prince - The Glamorous Life.

 

Als ik jou was zou ik gaan luisteren. Dit wil je toch niet missen. Leg je oor bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan ga je een mooie zondag beleven.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 25, 25 juni 2023, aflevering 112 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 25 Jun 2023 om 14:04