Oog voor Omgeving

Studiobewaker Gertjan is heel blij met het nieuwe jasje

De 117e aflevering heeft een nieuw jasje gekregen. Een nieuw intro en zo zijn er wel meer leuke verrassingen in deze podcast te beleven in Oor voor Omgeving. Het is namelijk lekker vernieuwd.

 

Je kent Bim-Bam vast nog wel, dat geweldige nummer van André van Duin. Édith Piaf kwam er al mee in 1946, maar je krijgt nu de Franstalige versie te horen uit 1997 dat door Tina Arena wordt gezongen. Heel leuk om te horen hoe het klinkt. Ach, zo begint mijn aflevering tenminste weer met een leuke verrassing.

 

Marilyn Monroe overleed op 4 augustus 1962. Elton John zong daarom in 1973 al een prachtig eerbetoon over deze bijzondere actrice en zangeres. Aanstaande vrijdag is het 4 augustus, daarom vond ik het wel mooi dat ik deze plaat in mijn playlist heb gezet.

 

Duifje Max heeft een leuke 12 inch uit mijn platenkast getrokken. Ja, Miquel Brown met een lekker dansbare discoplaat. Volgens haar zijn er te veel mannen in een te korte tijd te vinden. Ben benieuwd of Max haar verder kan helpen.

 

Eergisteren was het precies 30 jaar geleden dat Europe in Concert begon. De Europese tour van Jean-Michel Jarre. Dit was op Mont Saint Michel. Daar was ik gelukkig bij. Je hoort in deze aflevering daarom ook een plaat dat op 25 september 1992 in zeer beperkte oplage werd uitgebracht. Dit werd gezien als de kick-off voor deze tour.

 

Hondje Breezer heeft een heel mooi concertkaartje gevonden van The Nylons. Twee weken geleden ging het over een leeuw in Berlijn, maar die is nooit gevonden, ook niet zo gek, want The Nylons zingen erover dat deze leeuw heerlijk aan het slapen is.

 

Dan begint er een soort drieluik. Dit alles gaat dan over een droom. The Nits en Propaganda zingen erover en Bert Kaempfert maakt daarna een eind aan deze droom, want in de ochtend wordt je gewoon weer wakker gemaakt.

 

Ben je eenmaal wakker, merk je dat je samen met Holly Johnson in de trein van de liefde bent beland, maar daardoor wordt je wel weer lekker rustig, daar zorgt Venice wel weer voor.

 

Snap je het allemaal nog een beetje? In ieder geval ga je de volgende platen horen.

 

1: Tina Arena - Les trois cloches.

2: Elton John - Candle in the wind.

3: U2 - In the name of the Father, Core Event Remix.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Miquel Brown - So many men so little time, Extended version.

5: Jean-Michel Jarre - Une alarme qui Swingue, Biscamix.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: The Nylons - The lion sleeps tonight.

7: Nits - The Dream.

8: Verzoekhoekje: Propaganda - Dream within a dream.

9: Bert Kaempfert - Morgen.

10: Holly Johnson - Love train.

11: Venice - Cool me down.

 

Dit keer dus 11 platen. Wil je er geen 1 van missen, leg je oor dan bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je middag in ieder geval mooi, leuk, interessant en bijzonder van start is gegaan.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 30, 30 juli 2023, aflevering 117 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 30 Jul 2023 om 13:54