Oog voor Omgeving

Twee artiesten op deze dag extra in de belangstelling

Op 8 januari stonden 2 artiesten even extra in de belangstelling. Dit is allemaal te horen in deze podcast. David Bowie en Elvis Presley zouden op deze dag jarig zijn geweest. Alleen David Bowie overleed op zondag 10 januari 2016 en Elvis Presley op dinsdag 16 augustus 1977. Je hoort daarom meteen van beide artiesten elk een plaat. Die van Elvis is wel heel bijzonder, want de versie die ik je laat horen is werkelijk erg mooi.

 

Duifje Max laat een hele oude 12 inch horen. Wat zo leuk is dat deze plaat ook in de MaxMix is gebruikt en het is zo grijs gedraaid, dat het me net lukt om het aan jou te laten horen. Duifje Max vond het zeker de moeite waard om deze plaat toch als 12 inch van de week te benoemen.

 

Hondje Breezer is ook lekker bezig. Een knetter van een live registratie ga ik draaien. Het is een hele bekende, maar je verwacht het niet van de artiest die je zondag gaat horen. Laat je daarom maar lekker verrassen door Breezer zijn concertkaartje.

 

Dit keer komt er ook een verzoekje voorbij. In de MaxMix hoorde je een plaat die gezongen wordt door Kylie Minogue. Doordat ik het in de MaxMix heb gebruikt, werd er om de originele 12 inch-versie gevraagd en die ga ik daarom ook draaien in mijn Oor voor Omgeving.

 

Ik sluit af met een prachtig, maar heel kort nummer van U2. Toen ik deze plaat voor het eerst beluisterde, kreeg ik heerlijke kippenvel en die wil ik jou ook graag laten voelen.

 

In ieder geval kun je de volgende platen verwachten in mijn 88e aflevering.

 

1: David Bowie - Jean Genie.

2: Elvis Presley - In the Ghetto, Elvis motion picture version 2022.

3: The Sparks - Beat the Clock.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Yazoo - Bad Connection.

5: Mark Knopfler - Privateering.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Kebu - Crockett's Theme.

7: The Silencers - Skin Games.

8: Verzoekhoekje: Kylie Minogue - All the lovers.

9: Mavericks - I Hope You Want Me Too.

10: U2 - Love Is All We Have Left.

 

Het is te beluisteren via mijn Podcast van week 1 2023, aflevering 88 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21 Mar 2023 om 13:11