Oog voor Omgeving

Van een Minimix naar speciale jasjes

Vanaf nu begin ik elke aflevering met een korte Minimix van Ben Liebrand. De bedoeling is dat ik dit 12 weken achter elkaar ga doen. Dit gaat me vast lukken, want ik heb heerlijk veel Minimixen in mijn digitale muziekverzameling.

We beginnen in deze podcast met een Minimix met de titel 'Eye of Dr. Mabuse'. Dit is een mix waarin je onder andere Eye of the tiger van Survivor hoort en P:Machinery met Dr. Mabuse van Propaganda. Werkelijk een geweldige combinatie.

Duifje Max heeft een hele gave 12 inch van de week uit mijn platenkast getrokken. Het is van Deutsch-Österreichisches Feingevühl. De band had in 1983 een knetter van een hit en ik draai hiervan een 12 inch waarvan je echt versteld van gaat staan. Een modernere versie van Codo en dat allemaal dankzij Max.

Hondje Breezer laat ons weten dat Jim Kerr nog goed kan zingen en zijn vriendjes het live spelen nog niet zijn verleerd tijdens hun concert dat ze gaven in Glasgow in 2013. Een geweldig mooi concertkaartje, zodat je lekker kunt genieten om daarna niks meer te vergeten.

De plaat die ik ga draaien in het Verzoekhoekje is nog maar 7 maanden oud. Het is van Schiller. Ik ben blij dat ik dit verzoekje heb binnen gekregen, want dan wordt dit soort muziek ook gewaardeerd en daar ben ik zelf ook heel blij mee.

Hoe leuk is het nou dat ik 2 platen achter elkaar ga draaien die uit hetzelfde jaar komen. Allebei uit 1983, voor mij de periode dat ik echt begon met het verzamelen van bijzondere muzikale jasjes.

Als laatste ga ik een mix draaien die ik vorig jaar ook al eens heb gedraaid. Het is er eentje van Elvis Presley en ik denk dat deze plaat de rest van de middag lekker in je hoofd blijft hangen. Haha.

Het lijstje ziet er in ieder geval zo uit.

1: Short Minimix van Ben Liebrand: Eye of Dr. Mabuse.
2: Sinéad O'Connor - Black boys on mopeds..
3: Madonna - Swim.
4: Duifje Max met de 12 inch van de Week: Döf - Codo, Clubmix.
5: John Farnham - Age of Reason.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Simple Minds - Don't you forget about me, Live at SSE Hydro Glasgow 27 november 2013.
7: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Heaven is.
8: Verzoekhoekje: Schiller - Empire Of Light, chillout experience short dreamy mix.
9: Eurythmics - The First Cut.
10: Yazoo - Ode To Boy.
11: Elvis Presley - Craw-Fever.

Leg je oor bij je speakers in welke omgeving dan ook, dan leer je weer hele leuke muziek kennen in bijzondere jasjes die speciaal voor jou zijn uitgekozen.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 34, 27 augustus 2023, aflevering 121 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 27 Aug 2023 om 13:38