Oog voor Omgeving

Vrede! Het is maar een woord!

Zondag vieren we Bevrijdingsdag. Mijn 157e Oor voor Omgeving heeft daarom bedacht om een Oorlog-special te gaan maken. Vanaf 12.00 tot 13.00 uur hoor je de meest unieke en mooie platen dat over oorlog en vrede gaan. Dit alles natuurlijk bij de kleinste, leukste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Het is niet alleen een speciaal onderwerp wat je hoort, maar mijn Oor voor Omgeving is zondag ook jarig. Ik laat al 3 jaar aan jou platen horen uit mijn eigen verzameling. Vanaf vinyl, maar ook van CD's. Het maken van mijn eigen Oortje is reuze leuk en dus ga ik er gewoon lekker mee door, want ik heb nog genoeg materiaal liggen dat jouw oortjes kan verwennen.

De Oorlog-special wordt een hele bijzondere. Ik begin met een hele beroemde plaat dat is uitgebracht in 1939 en ik eindig met een plaat dat je vertelt dat onze planeet gewoon erg mooi is om op te leven.

Wat ik allemaal ga draaien blijft dit keer een grote verrassing. Het past in ieder geval erg goed op deze Bevrijdingsdag.

Laat je maar verrassen met welke platen ik kom, die in bijzondere jasjes zijn gestoken. Leg daarom je oor zondag tussen 12.00 en 13.00 uur maar bij je radio, dan ben je écht blij dat we nog steeds in vrede naar de radio kunnen luisteren.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Fine Young Cannibals, She Drives Me Crazy. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 28 Apr 2024 om 19:15

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!