Oog voor Omgeving

Waar is de horeca toch mee bezig?

Nu gaan Anne en ik regelmatig uiteten. Dat is altijd gezellig. Lekker even met z’n tweetjes er op uit.

 

Het valt me op dat bij steeds meer horecagelegenheden de sfeer regelmatig wordt verpest door bijzaken. Gelukkig komt de warmere periode er weer aan. Lekker op een terrasje zitten, met een biertje en bitterballetjes.

 

Het is zeker in deze tijd, waar de temperatuur nog zelden boven de 10 graden uitkomt, soms een beproeving om na het dineren, even lekker na te borrelen.

 

We gaan meestal rond 19.00 uur naar het restaurant, maakt niet uit waar. Daar komen we dan op tijd aan en we genieten dan van ons diner en van elkaar. Alleen als we het alles op hebben, begint het personeel wat zenuwachtig te worden. Het bestek wordt dan extra luidruchtig afgedroogd en ook wordt de verwarming al vrij snel uitgezet. We hebben het wel eens mee gemaakt dat we verkleumd weer naar huis gingen.

 

Ok. De energieprijzen liegen er niet om, maar bij sommige locaties bedenken we momenteel ons eerst wel of we daar dan wel of niet naar toe gaan. Zo jaagt de horeca toch de klanten uit hun restaurants.

 

Dan heb ik het niet eens over de prijzen. Gisteren was wel het toppunt. Een soepje, een karig hoofdgerecht, dat ik ongeveer in 10 minuten wel op had gegeten en 3 wijntjes. Anne had een broodje hamburger, waarvan het broodje van ellende uit elkaar viel, met ook lekkere wijntjes en voor dit alles moesten we ruim €92,- betalen. Mijn hoofdgerecht was zo karig dat ik de helft van Anne haar hamburger mocht op eten. Echt, wat een prijzen. Zo maakt het avondje uiteten toch minder geslaagd.

 

Er zijn gelukkig nog wel restaurants waar je geen poot wordt uitgedraaid en het ook nog lekker vertoeven is voor wat betreft de temperatuur in zo’n zaak. Daar komen we nog steeds erg graag. Alleen wil je ook wel eens wat nieuws proberen.

 

We vinden het allemaal jammer. Waarom is de horeca zo aan het werk. Ik noem geen namen van restaurants in mijn verhaal, want het is vast niet alleen in onze regio het geval dat het allemaal zo wordt georganiseerd.

 

In ieder geval houden we bij sommige restaurants het wel even voor gezien. Prijzen over de €90,- voor een karig diner onthouden we echt wel.

 

Maar goed, wie weet wordt het allemaal wel weer wat gezelliger als je lekker op het buitenterras kunt gaan zitten en dat het alles wat aangenamer wordt binnen bepaalde restaurants.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Donna Summer - Dinner with Gershwin.

Laatst vernieuwd: 03 Apr 2023 om 21:01

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!