Oog voor Omgeving

Wat is het mooi om in iemand te geloven

Het wordt een feestelijke aflevering. Jaja, het feestje begint dan echt in mijn podcast.

Wat valt er te vieren zou je denken. Anne en ik zijn morgen 7 augustus, dus 1 dag na de 118e aflevering, precies 4 jaar getrouwd. Het leuke is dat Elvis Presley deze aflevering begint met een liedje, waarin hij zingt dat hij niet van het getrouwde type is. Nou ja, geeft ook niet natuurlijk. Het is een kort, maar zeker leuke plaat.

De plaat die ik daarna ga draaien is denk ik wel de oudste die ik ooit in mijn programma heb gedraaid. Het is uit 1928 en wordt gezongen door Mississippi John Hurt. Hij heeft de boodschap dat hij graag bij zijn liefje wil gaan wonen. David Bowie geeft daarom alles maar weg. Zo is hij nou eenmaal.

Duifje Max heeft een geweldig leuke 12 inch van de week uit mijn platenkast getrokken. Dit keer van een band die ik nog nooit in mijn Oortje heb gedraaid. Het is trouwens wel een bekende dansplaat. Laat je maar verrassen door Max, daar is hij heel goed in namelijk.

Drie weken voor het huwelijk van Anne en mij heb ik een tatoeage op mijn rechter bovenarm laten zetten. Het bekende vosje met zijn zwarte staart. Ik leg in deze aflevering wel uit waarom het vosje er zo uit ziet, maar Mike Oldfield heeft hierover ook een mooie plaat gemaakt. Die ga ik daarom ook voor je draaien.

Hondje Breezer heeft een bijzonder concertkaartje te pakken. Eentje van Eric Clapton. Het is volledig akoestisch en dat maakt zo'n concertregistratie extra sfeervol. Dit allemaal dankzij de stoere Breezer.

Voordat we gaan reizen met de auto, zingt Talk Talk nog net op tijd, dat je echt in iemands geluk kan geloven. Daarna gaan we over de autosnelweg een leuk ritje maken naar onze vakantiebestemming. Waarheen, ja, dat is maar afwachten waar Kraftwerk ons naar toe brengt met hun Duitstalig navigatiesysteem.

We blijven even hangen in de Duitse taal, want Trio komt met een hele maffe, maar zeker leuke plaat. Dat je tijdens het autorijden nog kan klaverjassen, dat is natuurlijk wel heel bijzonder.

Daarna komen er 2 platen voorbij die goed bij elkaar passen. Welke dat zijn, dat lees je hieronder wel.

1: Elvis Presley - I'm not the marrying kind.
2: Mississippi John Hurt - Make Me A Pallet On Your Floor.
3: David Bowie - I Can't Give Everything Away.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Re-Flex - The Politics of Dancing, Extended Remix.
5: Mike Oldfield - Tattoo.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Eric Clapton - Lonely Stranger.
7: Talk Talk - I believe in you.
8: Verzoekhoekje: Kraftwerk - Autobahn, 1991 remix.
9: Trio - Hertz ist Trumpf.
10: Christine & The Queens - Half ladies.
11: Passenger - Keep on walking.

Het wordt een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje. Mis het niet. Leg daarom je oor bij de speakers in welke omgeving dan ook. Dan wordt jouw dag tenminste feestelijk voortgezet.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 31, 6 augustus 2023, aflevering 118 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 06 Aug 2023 om 13:45