Oog voor Omgeving

We gaan met lange baarden dansen in het donker

Je gaat weer mooie, leuke, interessante en bijzondere platen horen in het 174e uurtje van Oor voor Omgeving.

 

We beginnen met een lekkere plaat van Yello. Je waant je meteen in een heerlijke omgeving. De tent die we gaan bezoeken is de Ocean Club. Abel Makkone Tesfaye, voorheen bekend als The Weeknd, staat in dezelfde club en gaat daar het nummer Blinding Lights voor je zingen. Enya komt ook even buurten met een hele speciaal en uniek jasje van haar bekende Orinoco Flow.

 

Duifje Max gaat helemaal uit zijn dak. De banjo speelt nogal de hoofdrol in deze 12 inch van de week. Het is van The Grid en als je eenmaal de eerste klanken hoort van deze bijzondere Swamp Thing, weet ik zeker dat je ook helemaal uit je dak gaat, net als Max.

 

Matthew Wilder komt na dit feestgeruis met een mooi jasje van het nummer The Kid's American, wat op het album I Don't Speak The Language staat. Je kent Matthew Wilder vast nog wel van Break My Stride.

 

Hondje Breezer heeft een super leuk concertkaartje gevonden. Het is uit 2013 en Breezer vond het in Hyde Park te London. Het gaat om Dancing In The Dark. Het staat op het album Born In The USA uit het jaar 1984. Ik vertel er ook nog wat over, want er is iets bijzonders met dit nummer aan de hand volgens Bruce zelf. Breezer danst gewoon lekker mee, want het enthousiasme van Bruce werkt nogal aanstekelijk.

 

We gaan daarna meteen door naar Helsinki Finland. Poets Of The Fall heeft een juweeltje van een plaat gemaakt. De rust komt dus even terug in dit Oortje, maar dat duurt niet lang, want het Verzoekhoekje maakt er weer een heerlijk dansmomentje van en maakt een aantal mensen erg blij denk ik. ZZ Top komt met een heel speciaal jasje aanzetten van het nummer Legs wat in 1984 is uitgebracht. Het gaat om de Special Dance Mix.

 

De 2 laatste platen van deze 174e aflevering zijn normale jasjes. De single van Depeche Mode, Should Be Higher wat op het album Delta Machine staat ui 2013 en daarna komt Racoon met het wonderschone Another Day.

 

Een muzikale reis om je oren lekker te laten verwennen. Slinger je speakers maar gewoon aan in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je dit uurtje goed door komt.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 35, 1 september 2024, aflevering 174 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 01 Sep 2024 om 13:19