Oog voor Omgeving

We gaan samen met studiobewaker Gertjan naar het strand. Ga je mee?

Wat is het toch leuk om jouw elke zondagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur de mooiste, leukste, interessantste en bijzonderste muziek te laten horen. Zo is het in deze podcast nogmaals gezellig met de 10 platen die ik voor je heb uitgezocht. Mijn 171e Oor voor Omgeving was weer te beluisteren bij de kleinste, kleurrijkste en leukste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Het begint met een Nederlandstalige plaat. Het origineel is van Wings, Mull of Kintyre uit 1978, maar Jan Rot heeft er in 2014 een prachtige vertaling van gemaakt, Strand Van De Haan. Freddy Mercury komt daarna met ook weer een cover wat The Platters in 1955 voor het eerst hebben uitgebracht. The Great Pretender, maar Freddy heeft dan wel een heel uniek jasje aangetrokken. Na deze 2 covers, gaan we naar onze zuiderburen, België om precies te zijn. Ray en Anita hebben elk ook weer een bijzonder jasje aangetrokken. Het gaat om 2 Unlimited met het Get Ready For This.

Duifje Max heeft het dit keer wat zwaar. De 12 inch van de week duurt namelijk bijna 10 minuten. Het is van Bronski Beat samen met Marc Almond. Een leuke medley met ook 3 covers. Twee van Donna Summer en eentje van John Leyton. Je kent dit nummer vast, maar Max brengt me dus een speciale versie.

De blues is en blijft altijd geweldig. Zo kwam Chris Thomas King in 1998 met een lekkere plaat. Komt mooi uit, want hij vraagt of we naar zijn keuken willen komen. Dit gaan we dus ook maar gewoon doen. Zo komen we tenminste weer goed bij hondje Breezer terecht.

Hondje Breezer heeft namelijk een kaartje gevonden uit 2011. Het is een opname van de solotour van Claudia Brücken, bekend van Propaganda. Alleen in deze opname komen Suzanne Freitag en Ralf Dörper er toch nog even bij. De geweldige live-versie van Dr. Mabuse is gewoon lekker om naar te luisteren. Dit uiteraard dankzij mijn vriendje Breezer.

Jon Anderson heeft in het begin van de jaren 80 veel met Vangelis samen gewerkt. Een perfecte combinatie. Zo komen deze 2 heren met het fraaie And When The Night Comes uit 1983. We blijven daarna even hangen in het zelfde jaar, want Peter Brown kwam toen met een echte discoklassieker. They Only Come Out At Night. De officiële 12 inch uitvoering. Laat dit nou ook nog een verzoekje zijn, waar ik heel blij van word.

Röyksopp & Susanne Sundfør brengen de rust even terug met het wonderschone Tell Him, om daarna af te sluiten met een splinternieuwe plaat van Snow Patrol, This Is The Sound Of Your Voice. Deze plaat is uitgebracht op 5 juli en het allernieuwste album komt er ook zo aan, maar dat vertel ik je wel in mijn afsluitende babbel.

Het blijft dus spannend tot en met de laatste plaat. Mis het daarom niet. Leg je oor bij de radio in een willekeurige omgeving, dan hoor je niet alleen 10 geweldige platen, maar dan heb ik je ook helemaal bijgepraat.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 32, 11 augustus 2024, aflevering 171 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 11 Aug 2024 om 13:30