Oog voor Omgeving

We kruipen via de muziek door het oog van de naald

In deze podcast kun je genieten van mooie, leuke, interessante en bijzondere platen in mijn Oor voor Omgeving. De 176e komt er alweer aan.

 

De liefde spat er meteen vanaf als deze aflevering begint. Raymond van 't Groenewoud zingt dat hij verliefd is op muziek. Ik ben het helemaal met hem eens, want door de muziek verzamel ik heel veel platen en zo kwam ik de 2e plaat tegen binnen deze aflevering. Boudewijn de Groot gaat namelijk Jimmy zingen, maar dan volledig in het Duits. London Grammar stapt van de fiets en trekt een bijzonder jasje aan en roept heel hard Hey Now.

 

Duifje Max heeft me dit keer gevraagd of ik het goed vind dat hij de officiële 12 inch van Talk Talk eens uit mijn platenkast mag trekken. Alle 12 inches die Max me geeft zijn goed, dus ook die van Such A Shame. De Extended Version is hierdoor ook de 12 inch van de week geworden.

 

We vliegen meteen naar de andere Extended Version. Die van Thomson Twins. Het gaat om Lay Your Hand On Me. Thomson Twins bezorgde me wel de eerste plaat in mijn allereerste aflevering van mijn Oortje, dus het wordt wel eens weer tijd om wat van deze band te gaan draaien.

 

Hondje Breezer is al meerdere keren in Tokyo geweest. Kennelijk vindt hij zulke lange reizen fijn. Hij komt tenminste op tijd aan in mijn studio met een hele unieke liveopname van Art Of Noise. Eye Of The Needle werd in 1986 gespeeld in de Japanse hoofdstad. Breezer is trots op zijn zoektocht naar dit mooie concertkaartje en rust lekker uit naast mij in de studio.

 

Nightwish is na Breezer aan de beurt. De band heeft een uniek jasje aangetrokken. Je hoort daardoor Deep Silent Complete in een lekkere remix je oortjes blij maken.

 

Het Verzoekhoekje doet deze week ook weer mee. Op 11 augustus dit jaar, kwam Freeez met een splinternieuwe 12 inch van het nummer I.O.U. Het origineel is uit 1983. De officiële 12 inch heb ik al eens gedraaid, maar dit super nieuw jasje klinkt en zit ook heerlijk.

 

De 9e plaat van deze aflevering wordt wel heel bijzonder. Massive Attack samen met Jean-Michel Jarre. Niet alleen de combinatie van de 2 artiesten is nogal bizar, de plaat zelf, Watching You, is ook een zeer apart geval, het verdwijnt namelijk als sneeuw voor de zon.

 

Breezer was net nog in Tokyo, hoe leuk is het nou dat White Lies over deze stad gaat zingen als laatste van deze 176e aflevering.

 

Een uurtje om écht van de muziek te gaan houden. Leg je oor dan wel bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan komen de muzikale vlindertjes je zelf wel blij maken.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 37, 15 september 2024, aflevering 176 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 15 Sep 2024 om 13:15