Oog voor Omgeving

Zomaar 3 verschillende talen in 1 uurtje

Engels, Duits en Frans. Dit zijn de talen die in mijn 122e Oor voor Omgeving te horen zijn.

 

Het begint natuurlijk met een Minimix van Ben Liebrand. Dit keer muziek van Evelyn Thomas, Vangelis en een beetje Dead Can Dance. Ik kan je nu al zeggen dat dit heerlijke 4.39 minuten zijn. Haha.

 

Dan wordt het wel even bijzonder. Ik ga 2 platen achter elkaar draaien met dezelfde titel, maar wel uit 2 compleet andere genres. Altijd leuk om je te laten verrassen.

 

Duifje Max heeft een nogal unieke 12 inch van de week voor me uitgezocht. Het is er eentje van Jean-Michel Jarre. Als je al vanaf het begin van mijn Oortje luistert, dus vanaf de eerste paar afleveringen, dan herken je de plaat vast wel, maar de 12 inch die je dankzij Max te horen krijgt, is nog nooit op de radio te horen geweest. Daar is Max eigenlijk wel een beetje trots op.

 

Hondje Breezer bezorgt me een heel bijzonder en mooi concertkaartje. Falco samen met het Wiener Neustadt Orchestra. Dit kan alleen maar een kwispelende Breezer opleveren, want ik ben super blij dat hij hier mee komt, want dan kan jij er ook van gaan genieten.

 

Na Breezer wordt het wel heel bijzonder. Schiller was nogal onder de indruk van het overlijden van Sinéad O'Connor. Hij kwam daarom ook 5 augustus met een prachtige remix van het indrukwekkende nummer Troy. Ik ben reuze blij dat ik je deze plaat kan laten horen. Echt heel bijzonder.

 

Het verzoekje heeft een Franstalige plaat opgeleverd. Het is van Caroline Loeb. De Ping Pong Mix heb ik al eens gedraaid, maar deze is een stuk rustiger, maar wel zo leuk. Ook wel lekker lang trouwens. ????

 

Dido en The Feeling sluiten mijn 122e aflevering af.

 

Eigenlijk wel een heel bijzondere lijst die ik je laat horen. Kijk zelf maar.

 

1: Short Minimix van Ben Liebrand - High Energy Pulstar.

2: Paso Doble - Computer Liebe.

3: Kraftwerk - Computer Liebe.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Jean-Michel Jarre - Rendez-vous IV, Michael Oak Houston Live Trance Bootleg 2017 Remix.

5: u2 - Raised By Wolves.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Falco & Wiener Neustadt Orchestra - Jeanny, Live 1994.

7: Schiller - Troy, In memoriam Sinead O'Connor Remix.

8: Verzoekhoekje: Caroline Loeb - C'est La Ouate - DreamTime Mix, Limited Edition.

9: Dido - Honestly OK.

10: The Feeling - Sewn.

 

Ga maar lekker luisteren. Leg je oor maar gewoon bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je de unieke platen niet gaat missen.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 35, 3 september 2023, aflevering 122 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 03 Sep 2023 om 13:26